BBMM Babamasszázs®

BBMM babamasszázs® módszer több ezer éves masszázs szemlélet ötvözése az ideggyógyászat és a fejlesztő pedagógia eredményeivel, a csecsemők első 1-2 életévére van kidolgozva és koraszülöttekre is alkalmazható. A masszázs folyamatához kapcsolódik a testtájankénti mozgatás, figyelembe véve a baba életkori fejlettségi szintjét. A módszer kidolgozója Baranyi Ágnes.

Védjegy: Szabadalmi Hivatal Regisztrációs szám: 195311

BBMM Babamasszázs® – Újszülött masszázs

(Koraszülötteken is lehet alkalmazni)

Már újszülött korban jótékony hatású, hiszen az első hetekben sok kisbabának okoz kellemetlenséget a hasfájás.

Természetes fájdalomcsillapítóként jól alkalmazható a has masszírozása. Az anyai kéz melege, a finom simogatás, a célirányos mozdulatok általában segítenek.

Szívből ajánlom, minden tudatosan a baba várásra készülő szülőnek a megtanulását. Már várandósan tanulják meg a kismamák.

A boldog babákért

BBMM Babamasszázs® – 6-7 hónapos korig

A mozgás fejlődés szempontjából nagyon meghatározó ez az időszak. Fektessük a csecsemőt sokat a hasán, mert ez minden önindított nagy mozgás alapja.

A módszer tudatos alkalmazásával elkerülhető, hogy kimaradjon a kúszás és a mászás. Ami egész életére meghatározó jelentőségű lesz.

A BBMM babamasszázs sokkal többet jelent a kicsiknek a testi örömnél vagy a fizikailag érzékelhető pozitív hatásoknál.

Segít megőrizni az egészséget, testi-lelki jólétet, a szülőknek pedig erősíti az önbizalmát, anyai és apai érzéseit.

BBMM Babamasszázs® 1-2 éves korig

Ne örülj, ha túl korán indul el a gyerek! – akár ez is jelmondata lehetne ez!

Szeretetteljes érintés szülő és gyermek között

A BBMM Babamasszázs® során nem az izomzat megdolgozása az elsődleges cél, hanem a test energiáinak aktivizálása, méghozzá testünk energiavonalainak átnyomkodásával.

“Természetesen a baba kis testének is vannak energiapályái. Különösen a talp és a tenyér finom nyomkodásával adhatunk kellemes érzetet az apróságnak” – mondja Baranyi Ágnes, masszőr, aki Thaiföldön ismerte és tanulta meg a thai masszázstechnikát, ezen belül a bébi- és gyermekmasszázst. – Ha a babát ezzel a módszerrel masszírozzuk, felszabadítjuk energiapályáit, segítjük a mozgásfejlődést, javítjuk a mozgáskoordinációját, minden szervre jótékony hatást gyakorolunk – sorolja, és azt is hozzáteszi, hogy a test pontjainak masszírozása segít az alvászavarok leküzdésében és izmok ellazulásában is.

A baba megérzi az anya szorongását

BBMM Babamasszázs® a szeretetteljes érintéssel segítjük a csöppség lelki funkcióit. Felmérések szerint azok a csecsemők, akik szoros testi kapcsolatban vannak szüleikkel, azaz gyakran megérintik, szeretik, simogatják őket, jobban és gyorsabb ütemben fejlődnek, mint azon társaik, akik csak a legszükségesebb gondoskodást kapják.

De vajon mit jelent, hogy javítjuk a lelki funkciókat? – Egy babával semmi baj nincs lelkileg! Inkább arról van szó, hogy a csöppség átveszi anyja minden rezgését, vagyis pontosan tudja-érzi, hogy szülője mikor aggódik. És ez gyakran előfordul: az anya vívódik, depresszióba esik a külső elvárásoktól és a belső megfelelési kényszertől. Szorongásából adódó negatív rezgéseit a baba megérzi – ezt enyhítheti a masszázs.

BBMM® Újszülött masszázs: 9800 Ft

BBMM® 6-7 hónapos korig: 9800 Ft

BBMM® 1-2 éves korig: 9800 Ft

Vonjuk be az apát is!

BBMM Babamasszázs® már pár napos újszülötteken, sőt koraszülött csecsemőkön is végezhető, és végigkísérheti a gyermekkort is, de fontos, hogy csak orvossal való konzultáció után kezdjük a masszírozást! – figyelmeztet Ágnes. Lehet mindennapos tevékenység, amely a nap fénypontjává válhat. A masszázs az apáknak különösen ajánlott, mert ezáltal lehetőséget kapnak arra, hogy közelebb kerüljenek gyermekük szívéhez, és elmélyítsék a kötődést.

  • Olyan időpontot válasszunk, amikor a kicsi nem éhes és „elfogadó” hangulatban van, ne masszírozzunk közvetlenül etetés után. A tapasztalatok szerint a fürdetés körüli időpont jó választás.
  • Teremtsünk kellemes környezetet, ne legyünk feszültek, legyen kedvünk a masszázshoz, és csak a gyerekre figyeljünk.
  • A helyiség ne legyen túl hideg vagy meleg.
  • A masszázshoz nem kell felszerelés, még olaj sem, sőt: egy éves kor alatt semmit ne kenjünk a baba arcára.
  • A gyűrűket, ékszereket vegyük le, mossunk kezet, körmeink legyen tiszták, rövidek, a masszázs előtt dörzsöljük össze kezünket, hogy meleg legyen.
  • A simogatás az egyik legfontosabb elem, mindig ezzel kezdjük és fejezzük be a mozdulatokat. A masszázs legyen gyengéd, lágy mozdulatokkal dolgozzunk, és csak a hüvelykujj- és a tenyérnyomás technikáját használjuk.

Tilos a masszázs, ha a baba sír. Csak akkor folytassuk, ha nyugodt! Ne masszírozzunk nyílt seb és bőrkiütés esetén, lázas állapotban, és ne nyomkodjuk a fejtetőt 2 éves kor alatt.